BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Oct 9, 2009

CoPy Paste lagi...

Hari ni mmg keje copy paste jek..ni citer best aku dpt dr buletin Friendster..tp cam dh biase dpt email kot psal ni..x pela, bacala sbg panduan :)

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :

Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm...baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye...mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.

Pelajar : Baiklah...apa yang saya harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.

Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.

Post from Etty's

Aku MC hari ni..so melepak kat umh je..igt mls nak update blog, tp bile bace blog Etty, cam best lak post die..so, ape lagi, copy paste la..hehe..dh mintak ijin tau!!!
Me is sedang mencari ketenangan hati...need some times for herself...so,please...sape2 yang raser...me not really into you...for the time being,hopefully will understand.me is really needs to think properly....guiding by HIM..my best adviser dunia & akhirat....
i am thinkin...of what i have done....of what i am goin to decide....of what i am goin to do next..next..next....
maybe..'IT' is not that MUCH in my life....life must go on....my life needs to go without 'IT'...yes..!!
Thanks Etty!!

Oct 4, 2009

Nak g open hse x jd la plak =(

Sdeh btol rasenya..punya plan nk g open hse hr ni, tup..tup x jd..sbb org yg aku janji nk g same buat2 busy plak..geram btol aku rase..


Aku pnye la prepare baju, Sabtu pg before g opis (Sabtu pun aku kne kje =(..), kalut aku bsuh baju n jmur sbb lupe nak bsuh baju raye mase blk dr kg hr tu..ptg tu dr opis, before blk umh kakak aku kat Kajang, aku singgah umh dlu amik bju raye..punye la semangat nk g open hse kan..


Mane x nye, dak opis aku bukannye ramai sgt pun yg wt open hse, rasenye ni sorg je la, tu yg semngat lebih cket tu..


Tgk2 mbe aku leh cncel plak x nak gi..bg mcm2 alasan..yg bestnye, siap suh aku g ngn dak2 opis lain lagi..dah la dh last minit baru nk suh, dak2 lain seme laki lak tu..aku plak dh lame x kontek dierang..malu la tbe2 nk ngajak kan..pastu leh plak die ckp die x janji pun, die ckp tgk dulu..lagi la aku geram..eiii...grrrrr!!!


Sabar je la aku...nasib la skang ni duk umh kak ita aku yg kat Ampang, ade la jgk Danish penghibur hati..huhuhu....Tgk la tuh..

Sep 30, 2009

H1N1 datang lagi??

Penat baru blk keje, teringat something aku nk share kat blog ni..ape lagi, trus bukak blog.
Aku dpt email ni member opis, berita psal H1N1 menyerang lagi!! Ish, tak abis2 H1N1 ni..

MEXICO CITY - The next wave of swine flu has arrived, and Mexicans are bracing for an outbreak that may be even larger than the one here last spring that became a pandemic.
Daily diagnoses reached higher levels in September than the H1N1 peak in April, with 483 new cases in just one day this month alone.
It's unlikely there will be large-scale closings of schools and stadiums, however, because health officials know the virus is usually mild if treated early.
"We know the situation is not as serious" as officials feared last spring, said Health Secretary Jose Angel Cordova.
Still, 3,000 schools were closed last week as a result of the virus. That number has dropped to 128, Education Secretary Alonso Lujambio told senators Wednesday, as he said officials are still developing the criteria they will use to shut down schools in the future.
When the first cases of swine flu were confirmed in late April, Mexico 's government immediately ordered the closure of all schools, museums, libraries and theaters in the capital. Within days, schools nationwide, restaurant dining rooms and other businesses shut down, streets mostly emptied and soldiers handed out millions of face masks.
Mexico could see up to 5 million cases of swine flu during this winter's flu season and deaths could reach 2,000, Cordova said.
Some hospitals already have the same number of swine flu patients as they had in April, he said Thursday. Officials are negotiating with laboratories to secure doses of a vaccine by October, he added.
Mexico had 29,417 reported cases and 226 deaths as of Friday.
The World Health Organization says more than 300,000 cases of H1N1 have been confirmed throughout the world, and more than 3,900 people have died from the virus.

_____________________________________________________________________________

Another swine flu wave looms in Mexico
Mexico learned a lot about coping with swine flu last spring. Now, the knowledge gained will be needed as a new flu season begins.
Flu Rx? Russia blocks U.S. pork, Costa Rica bars kissing
The government of Cuba suspended flights to and from Mexico for 48 hours, Russia banned imported pork from at least 11 U.S. states and medical help lines in Europe were inundated, as the world reacted apprehensively Tuesday to the swine flu outbreak.
Venezuela, Russia and Guatemala warned their citizens against traveling to Mexico and the United States . Peru and Britain limited the warning to Mexico .
In Costa Rica , the health minister suggested that its citizens temporarily stop greeting one another with the traditional kiss on the cheek. Costa Rican officials confirmed their first case Tuesday, a 21-year-old woman who came on a flight from Mexico last week.
BY MARTHA MENDOZA
Associated Press
MEXICO CITY -- Mexico is preparing for a second wave of swine flu, looking at what worked and what didn't last spring when it banned everything from dining out to attending school in an effort to control the virus.
As the Northern Hemisphere flu season begins, the rest of the world is also studying Mexico 's experience, looking for measures to replicate and costly mistakes to avoid.
So what worked? Public awareness; rapid diagnosis, treatment and quarantine; and a near-compulsive outbreak of hand-washing.
What didn't? Travel bans, school closures, overuse of antibiotics and those flimsy paper face masks that tangled hair, and slid down necks.
When swine flu first flared up in Mexico in April, the government erred on the side of caution, closing schools and museums, banning public gatherings, playing soccer games to empty stadiums and telling people not to shake hands or kiss one another on the cheek. This bustling city of 18 million became eerily hollow.
Mexican health officials say they made the right call.
``Since we were the first country affected by the flu, we didn't know the possible magnitude and severity, so we took measures that we now know can be [focused],'' said Dr. Pablo Kuri, the health secretary's special influenza advisor.
In hindsight, Mexico 's most effective action -- one now emulated around the world -- was immediately telling its own citizens when the new virus was detected.
Not every country has been so candid: China was heavily criticized for its slow response to SARS in 2003, while Argentina refused to declare a national public health emergency when swine flu flared there in July.
But Mexico 's openness didn't come cheap: Economists say the outbreak cost the country billions of dollars, mostly in tourism.
`` Mexico shared information early and frequently,'' said Dr. Jon Andrus at the Pan American Health Organization's Washington headquarters. `` Mexico did this at great cost to its economy, but it was the right thing to do.''
At the height of the epidemic in March, you could hardly make it a block in Mexico City without a masked public health worker, maitre d', bus driver or store owner squeezing a dollop of antiseptic gel onto your hands.
Health experts say the masks probably did little to stop the virus from spreading. Masks are now advised only for health care workers and people already infected.
``Clearly, millions of Mexicanos wore masks this spring everywhere they went, but H1N1 continued to spread,'' said Laurie Garrett, a senior fellow at the New York-based Council on Foreign Relations.


Hopefully benda ni x smpai kat Msia lagi skali..Pape pun, sentiasa la berjaga2 & amalkan langkah2 utk elak H1N1 ni..Will be in my next post =)

Sep 23, 2009

Selamat Hari Raye

Even dah 4 hari raye, arap x lewat lagi utk aku wish Selamat Hari Raye kat kengkawan.. Maafkan semua salah silap, mana yg terkasar bahase ke, tersalah laku ke..ape semua 'ter' yg dah terbuat, harap dimaaf kan. Datang la beraya kat umh ye..byk lagi kuih raye ni..macam2 ada..

Hm..raye cam biase jer..agak boring cket, x de ape nk cite..lari topik cket la, citer psal date 110909 yg dah lame lepas :)..Tahun ni org cbuk duk cite psal 090909, aku nk cite 110909..2 hari kedepan, ok la kan..

ekceli, date tu bday aku yg ke-25..muda lagi..hehe..disebabkan bulan pose, x leh aku wat grand party (alasan..) tiap2 tahun pon mmg x de party sebenarnye..tp thun ni ade la celebretion cket2..mlm bday tu, osmate aku blikan kek..kek coklat name ape tah..best keknye..sedaaaap & comei..tgk la!!



TQ osmate2 ku..TQ soo much!muahx! aku leh taruk gmbar kek je la sbb parti nye dibuat di rumah & semuanya pakai uniform tido yg cun2 :) The next day tu plak (on 110909) member aku banje makan berbuka (atas paksaan..haha) kat Laksa Shack..disebabkan aku x pnah mkn kat sini, jd rase spesel gak la kat sini..kiteorg mkn nasi beriani set utk 2 org..sodap jgk nasi beriani die, nmpk cket, tp jenuh nak abiskan..sempat aku snap gmbor mase berbuka tuh..ayu kan :)



Then hari Sabtu tu plak(120909), Kak Lynn wat party berbuka + party bday aku ngn die (bday die 0409)..ekceli main perpose nk ajak adik beradik bukak same2 sbb x pnah lagi buka same sepjg bulan pose ni..hari tu aku x smpat snap gmbar..ade kek gak..disponser oleh abg ku, abg Syam n family..bole la tiup2 lilin lagi!! TQ bro!!

Bday kali ni jgk aku berjaya kumpul 2 hadiah..satu kakak aku bg..die bagi keronsang yg berbentuk..err..x tau la cane nk discribe bentuk ape..tp die kalerful, kena la ngn baju raye aku yg kalerfull tuh :) TQ sis! Sori, gmbar tade, aku x berjaya amik gmbar yg clear, silau..
lg satu hadiah bday aku dpt secara x sengaja dr mbe opis..aku kirim jam kat die sbb die g US, die blk few days after bday aku..bila die tau bday aku, trus die ckp x yah byr la..hadiah bday..sonot giler!!haha..tp rase segan la jgk kan sbb aku yg kirim..after few times aku ckap nk byr (kengkonon rase bersalah la...) tp die ckp x pe, then aku pun accept je la..haha..ni die jamnye..cantek kannn??



Jd dapat la aku beraye ngn jam n keronsang baru :)

Okie la kengkawan, smpai sini dulu..dihari raye ni hati2 bwk kete..lau buat open house, jgn lupe jemput aku ye!!

Sep 6, 2009

buke pose..

Weekend datang lagi!! Weekend mase utk jalan2, buka pose tempat best2, jumpe member2..
hari Jumaat lagi Mr Eddy dah mulakan weekend aku dgn baik..:) Ajak buke pose same2..x tau la ape mimpi die, tibe2 ajak berbuka..aku igt nak p tempat best2, ye la kan bkn sng nak dpt peluang berbuka ngn org busy nih =p..tp malangnye x sempat nk plan..disebabkan plan yg dibuat agak last minit + aku pun x leh blk awal sgt (biasa la kan, keje berlambak2), kul 7 baru kiteorg kua..then tala p Subang Parade je la..konon2 nak masuk je mane2 kdai yg ade yg kosong..end up, x de yg kosong, semua full house..so, kiteorg terpaksala masuk je kdai Paparoti, and buka la ngn roti dlu..pas solat, baru la ade tempat kosong, baru la dapat buke btol2..ats request member aku nih, kami menuju ke Nandos. Bila p Nandos, ape lg nak makan lau bukan mkn aym 1/4..tu pun x larat nak abishkan..side dish aku tinggal sbb dah kyg sgt..huhuhu..membazir btol rase =(

Hari Sabtu...aku buke kat umh Kak Ita kat Ampang..yg ni, masak kat umh, tu sudah kewajipan bg die, full time hse wifa la katekan....die masak sup tulang + Ikan sambal..aku tolon wat air sirap bandung yg end up hadik sirap bandung kaw giler sbb terlebih taruk sirapnye..hehe..nasib la setelah di alter2, jadik la gujak sirap bandung aku..Danish mmg suka sbb die minum 2,3 gelas..pandai Dabish amik hati Su Na die..bila blk umh kakak2 aku, mesti aku mkn byk..huhu..lau buke masak kat umh sendiri, x de la selera sgt..tapi bak kata has, byk jugak.:)

Hari Ahad plak, aku p buka ngn muni n Izni..tatau la plak Izni dtg KL mgu ni..tau2 die call, die dh kat KL..kami pun plan la nak berbuka..awal2 tu, aku, Muni & Angah plan nk p reunion dak2 sek YT..tp disebabkan reunion tu x de gegirl yg join, so kiteorg cancell la..malu plak nk g..so, aku n Muni plan la jumpe Izni..
Dr plan nk mkn kat Chicken Rice Shop, last2 bertuka tala p Pizza Hutt ats request Muni..Muni mengidam kot..hehehe..Muni as usual dtg ngn hubby die, Izni lak dtg ngn cousin die..aku je la yg sorg2 x de org teman..huhu
Kat Pizza kami order menu wajib kat Piza..ape lagi lau bukan Piza & spegetti..Spegetti tu Izni yg nak, aku cilok try, emm, best jugak..Ape tah name perisa die, Izni igt kot..tapi rase cam megi goreng. Pizza as usual, aku wajib nak stuff crust. Yummy..fav tuh!!
kiteorg masuk Piza paling awal, rasenye dlm kul 6 lg kot..tp abis makan almost yg lewat la jgk..huhu..tu pun sbb cousin izni cbuk ajak balik..die dh boring tatau nk main ape..lau x, lagi lame agaknye kami melepak..
Sekian utk minggu ini..mgu depan mcm best je plan berbuka weekend..ade invitation from muni & Kak Lynn..kite citer nanti ye!!takut x jadi lak..:)

Eh, lupe..album minggu ini..
haa..ramai sgt tnye, sape Eddy, ni la die..die ni member opis aku ler...


Ni plak, santapan kami di Nandos..


Ni la kengkawan lame tersayang :)..yg kecik tu cousin Izni..


Menu d Pizza x sempat nak amik, kami trus belasah jek =p

Sep 4, 2009

Some info to share..

For those yg x tau (mcm aku..), ni psal minyak RON 95 & 97..


RON 95 - gantikan RON 92. Harga: rm1.75/liter (beza 5 sen dgn harga ROn 92 dulu.)
RON 97 - paling biasa digunakan kat Msia. Harga: rm2.00/liter since 1st sept (dulu harga die rm1.80/liter)

Beza RON 92, 95 & 97:
Roan Octane number (RON) ialah ukuran bagi ketahanan bahan api daripade ketukan enjin (engine knocking). Ketukan enjin terjadi bila campuran udara dan minyak dlm silinder meletup berbanding proses pembakaran yg sepatutnye.
Lebih tinggi gred sesuatu minyak, lebih tinggi rintangan kepada ketukan enjin..so, pendek kate lebih kurang berlakunya engine knocking kalau gred minyak yg kita guna tu lebih tinggi.


RON rendah x sepatutnya menyebabkan prestasi enjin merosot:
Nilai oktana tidak ada kaitan dengan kandungan tenaga di dalam bahan api, ataupun kelajuan bagi api palam pencucuh untuk sampai merentasi kebuk pembakaran. Ia hanya ukuran ketahanan bahan api terhadap nyalaan sendiri. Oleh itu, ia sepatut tidak menjejaskan prestasi enjin. But still, it depend on keperluan gred minima enjin kereta kita. Kalau ikut dari email2 yg aku dapat, kete Msia should be okay dgn RON 95..

Nape RON 97 Naik harga..
Minyak RON97 merupakan minyak bergred premium dan kebanyakkan kereta hari ini tak perlu guna minyak gred setinggi tu. Oleh itu, penjimatan dari menaikkan harga minyak RON97 boleh digunakan untuk menampung subsidi minyak RON95 yang lebih standard untuk kebanyakkan kete sekarang..

Ada paham??

Aug 31, 2009

Ramadhan Mubarak..

Baru pas sahur & solat subuh, teringat lak kat blog yg terbiar ni..dah lame x update..bz sgt ke?huhu..tatau la..busy ke malas!!hihi..
1stly, nak wish Slamat Menjalani Ibadah Puasa kepada semua kawan2..bg aku, puasa tahun ni same je ngn tahun lepas, beza nye cuma thun lepas, aku puasa kat US sbb mase tu training kat sana..part yg paling sdeh tahun lepas, mase nak berbuka la..masak sorg & makan sorg2, tp yg best nye ade je org slalu teman chatting smbil bukak pose..tahun ni lak, setakat ni ade la sekali dua buke sorg2..lg worse, x de org teman pon =(..tmn chatting pun x de..ade skali byk sgt keje, aku buke kat opis je..minum air milo panas segelas je..gini la idup kan..cdey..huhuhu..
Bila weekend baru la sonok cket, dah plan dah every weekend nak buke mane..mgu ni aku blk kg sbb cuti 3 hari..blk kg mseti la best!! dah lame x rasa mak masak sbb biase bibik yg masak, ni bibik dh x de, aku paksa mak aku masak!!hahaha..aku tolong gak la..sempat la buke n sahur kat umah 2 hari, hari ni dah nak blk kl blk dah..ni yg lg cdeh ni..=(
Next weekend lak, aku plan nk g buke kat umh kak ita (die marah aku x pnah sebut name die dlm blog..asyik sebut name ank die - danish jek..kekeke)..tp tatau la kot die lak x available..
mgu paling last tu aku tatau lg nak buke mane..tade plan lagi..tgk la cemane..
Okie la, again..just to wish you all Selamat Berpose..semoga Ramadhan kali ni membawa seribu makna dan lebih baik dr yg sebelumnye..Jgn lupe g Terawih!!
Salam...

PS: tak lupe, Selamat hari Merdeka!!


Jul 31, 2009

Taggggggggg

Dah lame my sis bg tag ni tp aku xreply2..huhuhu..jom kite jwb sesame..

YOU HAVE BEEN TAG...
PLEASE ANSWER THIS QUESTION (COPY AND PASTE IT INTO YOU BLOG)

1. 3 NAMES IN YOUR INBOX CELLPHONE?
~ mc leng aka kak lin
~ has choce
~ eddy

2. YOUR MAIN RINGTONE?
~ ringtone default NOKIA..muahahaha..

3. WHAT U DID AT 12 LAST NIGHT?
~ tgk Grey Anatomy S5, ep bape x igt..

4. WHO WAS THE LAST PERSON U WENT OUT WITH? WHERE?
~ bebudak opis yg sewel, kekekeke..p uptown mase mkn lunch!!

5. THE COLOR OF THE T'SHIRT YOU'RE WEARING? NOW?
~ P.I.N.K..of course...

6. THE LAST THING U DID?
~ hmmmmmmmm...baru pas solat..wanita solehah la katekannnnn..=)

7. 3 OF YOUR EVERYDAY FAVORITE ITEMS?
~ makan
~ sms
~ tido..ni paling best!

8. THE COLOR OF YOUR BEDROOM?
~ byk bed room aku ade..kat umh sewa - krim, kat kg - putih, kat umh kak lin - P.I.N.K!!!

9. HOW MUCH MONEY IN YOUR WALLET NOW?
~ x de duit!!!td abis blanje mase p uptown..tinggal 7 hinggit je..

10. HOW'S LIFE?
~ rite now, UNHAPPY =(

11. YOUR FAVORITE SONG?
~ lagu Faizal Tahir, Bencinta..

12. WHAT WILL U DO NEXT WEEKEND?
~ as usual, blk kajang..mgu ni ade task kne jage ank2 abg aku..Emalin & Daniel. Ahad tgk wayang n tmn kakak aku bli TV..x lupe jugak nak amik HP aku yg dah berbulan antar repair kat kdai..tiap2 mgu nak amik, tp lupe je manjang..lau igt pn kadang2 liat semcm je nk g amik..hehe

13. WHEN WAS THE LAST TIME U SAW UR MOM?
~ err, rasenye 6/6/09. aku blk kg sbb nanie n wa nye wedding.

14. WHERE IS SHE NOW?
~ rumah @ Klate..mesti tgh terlopong tdo..muahahah

15. WHEN WAS THE LAST TIME YOU TALKED TO YOUR PARENTS?
~ weekend mgu lepas..as usual jadual aku call parents aku bile blk umh kakak aku..sbb lau gune phone die, free call mama!!hehehehe

16. WHO IS THE LAST PERSON THAT TEXTED U?
~ eddy..mlm ni x ramai org msg..bowing!!

17. WHERE DID U HAVE UR DINNER LASTNIGHT?
~ semlm aku puasa..tp xde org teman bukak pose..aku bli mc D n bukak sorg2 kat umh smbil tgk Grey..

18. THE LAST SURPRISE YOU GOT?
~ hmm, ade ke??life is quiet boring lately..-ve surprise byk la...

19. LAST THING U BORROWED FROM UR FRIENDS?
~ td pinjam duit Zu (ofis mate) mase kat uptown sbb x ckup duit nak byr cupcake.aku p order je, igt kne tinggal diposit je skali kne byr penuh..muahahaha..alamak, x byr lagi kat Zu..sok aku byr..janji!!

20. LAST THING FRIEND BORROWED FROM YOU..
~ errr, td Chua ofis mate aku pinjam stepler..hehe

21. WHO IS UR BF/GF OR HUSBAND/WIFE?
~ I'm lonely =(

22. WHAT DO YOU FEEL NOW?
~ Lonely...

23. WANNA SHARE WITH WHO?
~ best pren..Muni or Jeni

24. WHO KNOWS UR SECRET?
~ best pren..Muni & Jeni la..sape lg..

25. THEY KEEP UR SECRET?
~ yippie!!so far..

26. WHAT IS THE NAME OF YOUR BEST FRIEND?
~ dah gtau dah..

27. ARE YOU ANGRY WITH SOMEONE?
~ 100% correct!!

28. WHAT DO YOU ORDER AT MCD?
~ haha..cane tau aku baru mkn mc D ni..fav menu, Ayam grg mcD

29. THE LAST TIME YOU FELT SO SAD?
~ NOW!!!

30. WHAT IS UR WISH FOR TOMORROW?
~ esk kne g kje =( arap dpt siap kje cpt, then leh enjoy!!!!

Aku panjangkan Tag ni dekat....errr...
~ angah
~ muni
~ nisa

s.E.w.E.L

Aku tgh x de mood ni..bengang+penat+serabut, macam-macam ada...saje je bukak blog, kot ade pape menarik,leh ilang tensen, tup..tup..terasa lak nk update =)..hari ni keje kat opis berlambak2..smpai esok pun aku kne p keje sbb x sempat nak siap..nk wat kje td pon x leh concentrate sbb terganggu..ade lak org cari psal ngn aku time aku tgh2 busy..geram btol!!dah la kje macam buruh kasar, angkat hard disk gi sana sini..lama2 mau patah pinggang aku..nasib ade Alpha Lipid..boleh menghilangkan sakit belakang..muahaha..(sempat nak promote..)
Aku pun tatau la nape mgu ni berlambak sgt kje aku, tbe2 datang bertimbun2..smpai x terhandle..penat btol rase tiap2 hari mcm ni..bila mase2 gini la aku terasa nak org bg support, tp malangnye, x de lak org nak support aku, bg kata2 semangat ke ape ke..sdeh tol la idup..uwaaaaaaa!!!!!!!nangis air mata darah pun x de org layan..huhu..dah start nak ngarut dah..
busan la mlm ni..ape lagi aku nak ngarut dlm blog ni..kat umh pun x de org..x tau la mane seme org gi..act aku plan nak sambung tgk Grey Anatomy S5..aku tgh berusaha khatam cite tu, target mgu depan leh abis..tp lau tgh perasaan gini, lau tgk Grey, msti aku rase cam nak nangis..huhu..tatau la nape..emo2..terlebih cket
Haaa, sempena ade peluang ni, nak intro bagi kawan2 yg membace..sempena raye, aku ade jual baju melayu & kerepek..pada sesiapa yg berminat, teruskan mengunjungi blog ni ye..nanti aku update ngn detail psal bisnes raye aku..tunggguuuuuuu!!!!

Jul 21, 2009

Wedding Buzzy

Mlm2 baru sempat nak jenguk blog..actually nak tdo, tp cam x ngntuk la plak..td p Gym, pastu mkn, lepak2 tgk tv, blk pun dh quiet late, igt trus bedebush tdo..tp rase ade mood nk ngadap lptp, ngadap la kjp..
Aku bkk gambar member aku kawen sabtu lepas..Bazilah name die..teringat lak x cite lagi psal wedding die kat blog ni..leh la jadi topik mlm ni =)..
Dulu mase 1st year kat UTM, Buzzy ni la rumate aku..comel je orgnye..hubby die pun comel cam die gak..mmg seswai..wedding die wat kat Dewan Sivik MBPJ..tu la 1st time aku masuk dewan tu..biase dgr je org sebut mase AF..huhu..nak g dewan ni pun siap tersesat cket..
Aku p ngn Muni, Dila (housemate) n Fithri (hubby Muni)..kiteorg smpai lambat (carik hadiah last minit pnye psal)..sampai2 jek, trus makan..x sure la die ade sanding ke tak..tp mengikut member aku yg sampai x berapa awal jugak, mase die datang tu pun x de sanding..so, maybe x de la kot..
Aku smpai je dh trus makan, then sambil2 ade slide show psal pengantin..menarik gak slide show tu..pastu ucapan dari Ayah pengantin..then baru potong kek..lepas potong kek pengantin sendiri lak bagi ucapan..pastu habis..
Wedding Buzzy ni mmg simple tp grand + on time..x de delay2..dlm kul 10 gitu dah abis..ok la x lewat sgt..dlm kul 10 lbh tu dh start org balik, lepas pada tu baru sesi bergambar utk yg menunggu..mase tu dah ramai yg blk..tp still panjang kne queue nak amik gmbar..huhu..x pela, at least dpt gak gmbar..sekali je seumur hidup, kan..

Ni la Pic Kami dan Pengantin..Comelkan pengantin nye..

Mlm tu ramai gak jumpa dak2 UTM, lame x jumpa..seme dah lain..dah tue!!uwaaa..x mau tuee...bila jumpa ramai2 gitu, aku pon dh konfius, sape dh kawen, sape blom..huhu..

Ni member2 UTM yg aku jumpe..seme dh semakin vogue =)

happy je tgk member2 seme dah kawen..aku tumpang gembira skali utk dierang (tibe2 sentimental lak)..tah nape mlm ni mood sentimental cket..huhu..yg best, dah ramai yg pregnant..yg aku tau, skarang ni tgh pregnant, Zila, Farid (nak bersalin dh kot), Nana, Iela..hmm,sape lagi ek..yg aku jumpa mlm wedding tu, Su Anne (suhana) pun bru pregnant..yg tengah pakai baju putih tu die..kecik lagi perutnye,x nmpk pun..semoga semua mama n baby selamat nanti ye..
Muni & Fithri lak masih berusaha, x berjaya lagi..x pe, nt ade la tu rezeki korang..teruskan usaha..chayo2!!muahaha..nanti aku ajak Muni tour p umh member2 yg pregnant la, bg die amik berkat..leh aku kumpul cite masuk blog skali..hehehe..ok gak tu kan..tgk la, lau ade mase ok gak..
k la, nak bace blog2 kengkawan lak..penat dah menaip+mata dah 30% kecik dr td..c u next time..nite2..

Jul 19, 2009

HOT FM le Tour de gerai

Semlm aku berjaya jejak Hot FM Le Tour De Gerai!! Al kesah nye cam ni..Choce ajak p amik barang2 die kat umh lama die kat Puchong..so, aku p la teman die bersama Aisya, lagi sorg scoolmate kiteorg mase muda2 dulu..dlm kete nk g Puchong tu, dgr la Hot FM..gang le Tour de Gerai mase tu otw g Puchong Perdana..so, ape lagi, trus kiteorg masuk Puchong Perdana carik..malangnye x jumpe..yg kiteorg tau, dierang kat Jln Putri tgh pusing2 cari gerai..kiteorg 3 org ni tatau mane Jalan Putri, carik nama jln pun tak jumpe..so, cancell la..proceed with the plan nak amik barang..gi umh lama Choce, angkat barang2 then gerak blk..mase nak blk tu, Choce ajak g round lg skali Puchong Perdana..aku ikut je la da mmg x de kje pon..huhu..
Masuk je simpang Puchong Perdana, nmpak satu gerai tepi jln penuh ngn org..pastu,nmpk ade satu group pakai baju sama..then tilik punye tilik, nampak AG..yey, jumpa!!!kiteorg ape lagi..trus masuk p gerai tu..x sia2 la g round lagi skali..
die tgh wat kuiz tnye2 soklan mase kiteorg smpai tu, Choce ade gak jawab satu, dua soklan..tp diesebabkan kelam kabut sgt, jawapan x btol..x de rezeki la dikkk..huhu. then kiteorg isi postcard die, mane tau bertuah dpt 5k kan.. =)
Pastu sempat la amik gmbar ngn Anne!! Comei je Anne ni..


Mase tu DJ yang ade Anne, Tini & AG je..x sempat amik gmbar Tini & AG sbb dierang duk khusyuk mkn.huhu..segan lak nak mintak..
Hari ni Le Tour De Gerai lagi best, ade Fafau n FBI..lau ade org nak p jejak, ajak la aku skali ye..!! =D

Jul 18, 2009

Danish's Birthday Party

To kak lin aka mc leng (name x glemer, die marh aku guna name ni dlm blog, tp aku nak gune gak!!kekekeke),sowi la lmbat upload pic bday si toyol ni ye (^_^)
Act bday party budak kecik ni last week lg (hari ni dah genap seminggu) tp sbb aku bz sgt, x sempat nak update blog n upload gmbar2, sowi!! Bday ke-2 Khayri Danish ni berlangsung kat Carefour Ampang dengan penuh gilang gemilang (gemilang ke?? tu mama die kene jawab)...birth date budak kecik ni last June lg..22 hb lepas, tp sebab kata mamanye KFC dah penuh kene book, so kene tunda smpai bulan 7..lewat ke ape ke, yg pasti mama die x kan miss wat birthday Danish every year sbb nk present,hehehe (jgn mara ye mama Danish)..setakat ni baru 2x la..
tetamu seperti biase, family dekat2 je..adik beradik belah papa danish & mama danish, kami ler tuh!!
makanan as usual la, name pun KFC kan..ape ade sana aku rase dah well known, seme org pun dh leh agak, kan..kiteorg (me, mysis-kak lin&abg amir, mama n ayh ku) share bg hadiah basikal kat Danish..punye la excited si kecik tuh bila dapat beskal..kat care4 tu jgk die main..dapat je, trus naik posing =)


mmg impian die dr kecik lagi nak beskal..tapi cian plak sbb beskal yg kiteorg bg tu besar cket..igtkan ank sdare aku ni dh besar, rupenye kecik lagi..so, kaki die x sampai nak kayuh beskal tuh..tp kazen2 die rajin melayan, duk tolak die keliling KFC..bangge gile la die smpai x nak lepas..
lepas seme dah almost siap mkn, Chicky datang join party kiteorg..habis bertempiaran lari budak2 kecik, takut!! termasuk la Danish..die yg mase tu duk ats beskal, trus jd stone, x leh nak lepas beskal tu sbb tkut sgt..hehehe..bila mama die dukung then baru la ok..
Bila chicky datang, sesi ptg kek pun start la..opps, lupe nak tunjuk kek..ade 2 biji kek, satu dpt free dr KFC..


Yg lagi satu ni pilihan mama die..kek Barney..


Disebabkan ade Chicky, Danish x nak berdiri, nak tiup lilin pun takut2..tgk la gmbar tuh..hehe



yg pasti, Su Na & Cik Lin die x kan lepaskan kesempatan nak bergambar ngn Chicky..hehe


then bila chicky dah kua, barula seme back to normal..dlm kul 5 kiteorg seme bersurai..TAMAT..
eh, lupe..lastly ni lah wajah2 jemputan2 yg hadir =)


p/s: pic2 lain, tgk dlm frenster ye kak lin..

Jul 16, 2009

Seminggu di Ampang...

Rindunye kat laptop nih..mgu lepas seminggu aku tinggalkan die kat umh bersama rumate aka official partner aku, choce. Kesian choce duk sorg kat umh, dh la tv x de skang ni, tuan empunya tv dah amik balik..cdeh je umh x de tv..huhu. Aku g Ampang teman kakakku n baby boy die (bkn baby pon), Danish sbb hubby die out station. Penat layan budak kecik tuh wpun seminggu jek..die buat aku smpai flat tiap2 hari, nasib x demam su na die ni..
Danish ni anak kakak aku yg ke2 yg duk kat ampang..mmg nakal tahap dewa dak ni, tu blom cmpur ngn ngade2 die lg..ni rupe budaknye..siap bergaya ngn topi lg..


pastu, lau amik gmbar, mmg die suka wat mata gitu..rase comel abis ah tu..hehehe..
seminggu aku kat ampang, aku tatau la bape berat aku naik. tiap2 mlm aku blk, kakak aku masak. seme makanan fav aku..hehehe..aku ape lg, melantak la..
siap ade pengat durian lg dessert tgh mlm.kira supper la tuh..sbb tu aku ckp kat die, aku x leh duk umh die. lau x , x tau la saiz aku jd bape kali ganda..
cakap psal berat dah bertambah ni, teringat lak kat bestpren aku sorg ni..sape lg lau bukan pn munirah..biase pggil die cik mun, skang dh kne tuka jd puan mun la =p..aku p lunch ngn die mgu lepas..die ckp die dh gemuk..aku tgk, mmg dah gemuk..!!kekekeke..
tapi menten cun je lagi..pobem die macam fafau hot fm tu..drumstick yg membesar..jd die x bg aku amik gmbar penuh..die bg amik gmbar separuh badan jek..tu pun sempat pose dlm kete jek..hehe..



kiteorg p mkn kat sukom, dekat je ngn umh n opis ku..tu mmg tempat fav muni, mkn ikan bakar + air asam yg mmg kaw..best2..
tp aku jarang mkn situ kecuali lau muni ajak..hehe..bak kata eddy, muni datang je, sukom..muni dtg je sukom..sukom je muni datang =)

Jun 28, 2009

Port baru nak makan2..my cafe

Sabtu lepas, aku p bfast kat kdai mkn baru area Sunway ngn memberku.."My cafe" name kdainye..konsep kdai ni ala2 old Town White coffee, harga pon lbh kurang jek..so, x leh p slalu la..bajet2,huhu..

Gini la lebih kurang rupe kdainye dari luar. Ade tiang lak nyebuk kat situ..mase ni tgh tgu makanan lepas order sbb tu muke unhappy semcm jek, lapaaaa....


For the 1st time mkn kat kdai tu, kiteorg try Kopi O & Irish White Coffee for drinks. Aku suke Irish white Coffeee die, aroma die pn da manyelerakan. Kopi O plak, x sempat nak try..member pun x offer =p

Cenggini rupe minuman kami..yg piece tu x termasuk dlm menu ye..


Jap je pas tu, makanan sampai!! amik gmbar dlu before makan, kali ni baru leh syum..hehehe


Zoom in makanan yg kiteorg makan, aku mkn spegetti..


member aku lak mkn nasi lemak..Aku suke ayam nasi lemak die, bagi aku lg best dr aym Nasi Lmk Old Town..siap berasap lagi..huhu


Hmm, bole tahan la makanan kat sini, servis pun ok..tp masa aku g tu, x ramai sgt org. 1st test ngn kiteorg, kdai ni kira pass la..bole jadi port makan baru, next time leh try menu lain lak..lau best aku story lagi ye..chiou!!

Jun 25, 2009

Skarang ni...


Busy btol la lately..tiap2 hari blk keje kul 9 lbh..kat opis next week ade minggu PI..PI tu stand for Physical Inventory..kene kira sebijik2 hard disk dlm lab and make sure same ngn dlm sistem..memang leceh + memenatkan..mane nak kira hard disk lagi, mane nak wat keje lagi..

Utk menenagkan fikiran, Selasa lepas, sempat aku jenguk wayang tgk Transformers..fuhhhh,mmg best giler..tak sia2 g tgk walaupun selepas penat bekerja..hehe..taruk gmbar sebijik... =)


Lau kak lin tau aku dah p tgk, mesti die marh gle sbb dh janji ngn die nak tgk same2 hari ahad ni..hehehe..x pela, tgk 2x pun x rugi punye..Hr sabtu ni pun Zu (member UTM) ajak p tgk Transformers gak..siap nk banje lagi..tp x dapat nk ikut la..rugi2..kang muntah terkuar Transformers lak aku kalau tiap2 hari tgk..sorry Zu!!next time kite tgk wayang same ehhh...

Weekend lepas punye story, kakak ku pindah rumah..aku x la penat sgt mase pindh tu, tlg cket2 je..myvi Green Apple ku pun turut berkhidmat sbg lori kecik =)
The best part mase pindah tu, aku p bantai tido kat sofa mase org tgh angkut barang2 masuk umh baru..testing tdo kat umh baru..nyenyak lak tu, berjam2!!kene tinggal sorg2 kat umh tu pun aku x perasan..so, dijamin selamat la umh tu..hehehe..lg satu yg best kat umh baru kakak aku ni ialah bilikku kaler *PINK*..tapi belum dihias sepenuhnye..gmbar pun x sempat snap lagi, nt dh cun bilik tuh, aku snap pic byk2...ok la..till here..tata!!!

Jun 17, 2009

Tudung...OK ke KO??

Ok tak aku pkai tudung ni? beli dah lame..tp wat hiasan dlm almari tu berbulan2. Then last weekend first time pkai tudung ni..mcm2 respond aku dpt..best respond, mcm artis (tq beri much pd yg memuji..hehe)..worse respond, kne kutuk cam minah indon..huhu..lau cam Dian ke, Bunga Cinta Lestari ke..ok gak..minah indon gak tu...
suka pkai tudung ni sbb sng n selesa..Sabtu lepas seharian pkai tudung ni g jln2..x yah ssh2 nk menten muncung kat dpn tuh..korang rase seswai x? lau ok, leh tambah koleksi..harge pun murah jek.. =)



dr tepi lak...




Jun 11, 2009

TAG dari kakakku..

Proudly I announced that this is my 1st tag..ahaha..
sape lagi yg menge'tag' aku lau bkn my sis, marazlin aka mc leng (name glemer)...siap kutuk ckp aku x nak publish blog lg..huhu..


Syarat nak terima syarat ni:
1.pastikan jantina anda perempuan
2.copy award n paste kat blog anda
3.nyatakan 7 sebab kenapa anda bangga jadi perempuan
4.pass award ni kat girlfriend


7 sebab kenapa saya bangga menjadi perempuan/wanita..

Allah berfirman:

"Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa... 

~Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan.

~Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya.

~Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh.

~Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan,bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya.

~Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya.

~Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah sakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu.

~Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan."

Ngam2 je 7..

Aku tatau nak tag sape..xde mbe lagi nih..sesape yg jenguk blog aku (kalau ade..hehe) silakan buat eh..chiao~


Jun 6, 2009

Nanie's & Wa's wedding

060609..ramai lak member aku kawen date nih..nanie, wa, bulat, ponex..tu yg aku tau lah..tp aku smpat g twinku (nanie) and bonderkku (wa) pnye majlis jek..yg lain2 tu kirim wish je la ek =)..
aku and kengkawan ex mrsm yt, lyn, baby, nad, angah & aimi serang umh nanie dlm kul 11 lbh..mase g tuh, pengantin tgh risau sbb khemah x pasang lg..risau jek muke nanie mase tuh..
tp dlm sejam pastu, everything sattle..and majlis start..Alan pn smpai jap je pas tuh, and terus start majlis sanding+merenjis..Aku suke pelamin nanie, ala2 kereta kuda..hantaran die, aku x sempat nak tgk sgt sbb cbuk duk amik gmbar..hehe..
bila majlis sanding dah start, pas snap beberapa pics, kiteorg trus cabut kua mkn..seme dh lapa sbb x mkn dr pg..sian plak..hehehe..aku mkn jek so, x la lapa sgt..
before blk tu, sempat jumpe Jah..lame x jumpe ngn cik Wan Nurfaizah sorg ni..tp x sempat lame sbb rush nak g keduri lg satu..
ni few pics yg aku sempat snap..

Pelamin & Hantaran..



Nanie & Alan di pelamin..Samat Pengantin baru!!



kami & pengantin...





Dlm kul 2, beransurla me & angah ke rumah bonda yg dah lame terpisah..ahaha..
wa ni dulu mase zaman2 sek, jadi mak kiteorg..
dia ade 2 daughters & 2 sons..2 daughter tu, aku and angah la..yg 2 sons tuh along and achik..bila igt2 balik zaman tu, klaka plak rase..
yg bestnye nk p umh bonda ni kiteorg tatau pn address, kad pun x dpt sbb bonda x sempat nak pos. lg pun ni kenduri belah husband bonda..kenduri belah bonda dulu x sempat nak g..so, dgn tatau pape, aku n angah redah je la..bonda bg instruction dpn balai islam, kiteorg pn g la area dpn tuh, then tgk la nama2 yg terpacak kat tepi jln, cari nama bonda..nasib la jumpa..
so dapat la jumpa bondaku tersayang & ayahnda yg sporting..semoga bahangia ke ank cucu ye bonda..=)